Register maakt toegankelijkheidsverklaringen voor iedereen vindbaar

02-09-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Via de website toegankelijkheidsverklaring.nl kunnen overheidsorganisaties hun toegankelijkheidsverklaringen op 1 centrale plek vastleggen. Tot nu toe staan er al ruim 200 verklaringen in het register. Vanaf 23 september 2020 moeten overheidsinstanties de toegankelijkheidsnorm toepassen op al hun websites en apps. Om te voldoen aan de wettelijke verplichting, moet er in ieder geval een toegankelijkheidsverklaring worden opgesteld en gepubliceerd. De invulassistent helpt overheden hierbij.

Wegwijzer

Organisaties die binnenkort aan de slag gaan met de digitale toegankelijkheid van websites en apps kunnen gebruik maken van de  ‘wegwijzer digitale toegankelijkheid’. De wegwijzer bevat tools om digitale toegankelijkheid bespreekbaar te maken, praktijkvoorbeelden en links naar interessante webinars. Daarnaast zijn er handige instrumenten en publicaties te vinden waarin organisaties hun kennis delen.

Meer informatie

Voor aanvullende vragen en hulp kunnen gemeenten en overheidsinstanties terecht bij de website DigiToegankelijk.nl.  Via de website is veel informatie te vinden rondom digitale toegankelijkheid.  Of neem contact op met de helpdesk via https://www.digitoegankelijk.nl/contact

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig