Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Jongeren geven ministerie van BZK advies over digitale identiteit

06/10/2020

Staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontvangt het advies van de Jongerenambassadeurs omtrent digitale identiteit

Een panel van 13 jongerenambassadeurs heeft een adviesrapport overhandigd aan staatssecretaris Raymond Knops. In het rapport adviseren zij over welke rol de overheid moet spelen in de digitale identiteit van jongeren. De ambassadeurs vinden dat het ministerie van BZK moet bijdragen aan bewustwording en kennisverspreiding door de inzet van voorlichting en campagnes.

Aan de slag

Jongeren doen steeds meer online. Ze leggen contact, betalen en winkelen online. Maar ze zijn zich maar weinig bewust van welke gegevens ze achterlaten in de digitale omgeving. Bewustwording rondom dit onderwerp vinden de jongerenambassadeurs dan ook van groot belang. Ze adviseren het ministerie de volgende zaken op te pakken:

    • Maak een heldere website of app over digitale identiteit;
    • Geef voorlichtingen op scholen over digitale identiteit en het online delen van gegevens;
    • Start een landelijke campagne met de hashtag #Laatjenietkennen.

Meer info

Hoewel er een mooi advies ligt, laten de jongerenambassadeurs het niet alleen hier bij. Ze hopen de komende tijd betrokken te blijven bij de vervolgstappen van het ministerie. Want zij zijn de beste adviseurs als het gaat om de toekomst van de digitale wereld. Lees hier het hele rapport.

Wellicht ook interessant: