Betrouwbaar beeldbellen met de gemeente

14-01-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Inwoners kunnen steeds meer diensten digitaal afnemen bij hun gemeente. En sinds de coronacrisis wordt er steeds meer gebruik gemaakt van beeldbellen. Ook in het contact tussen gemeente en burger. Maar hoe weet de gemeenteambtenaar dat hij maken heeft met de juiste inwoner? En hoe weet de inwoner dat hij aan het juiste adres is?

VNG Realisatie heeft een handleiding ontwikkeld over hoe DigiD ingezet kan worden om de inwoner tijdens een beeldbelsessie zich te laten identificeren en het vertrouwen te geven daadwerkelijk met de gemeente te spreken. Zo kan niet alleen de ‘reguliere’ digitale dienstverlening (bijvoorbeeld een afspraak maken voor de aanvraag van een nieuw paspoort of een parkeervergunning aanvragen) worden ontsloten met DigiD, maar ook beeldbellen.

In Rotterdam wordt videobellen al gebruikt bij geboorteaangifte en ondertrouw.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig