Tussentijdse wijziging Standaard VWO

11-03-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief en VNG door Renk Ruijter • 0 Reactie

 

De standaard verwerkersovereenkomst (VWO) voor gemeenten is gewijzigd. Het Europese Hof van Justitie heeft in juli 2020 geoordeeld dat het Privacy Shield, dat de doorgifte van persoonsgegevens van de EU naar de VS regelt, ongeldig is. De European Data Protection Board heeft naar aanleiding van deze uitspraak een nieuwe guidance gepubliceerd. Hierin wordt geregeld hoe verwerkingsverantwoordelijken de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen veilig kunnen regelen. Dit is voor de IBD aanleiding om na overleg met de Beheergroep een tussentijdse aanpassing van de Standaard VWO te publiceren.

Download hier de nieuwe versie van de Standaard VWO. 

 

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig