Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Lessen uit de hack bij gemeente Hof van Twente

13/04/2021

Op 1 december 2020 bleek dat medewerkers van de gemeente Hof van Twente niet konden inloggen op de thuiswerkomgeving. De criminelen die zich begin december 2020 op ongeoorloofde wijze toegang verschaften tot de systemen troffen de gemeente Hof van Twente als een donderslag bij heldere hemel. De gemeente was kwetsbaar voor een aanval, maar beschikte niet over de juiste signalen daarvoor.

Dat blijkt uit onderzoeken die de gemeente heeft laten uitvoeren.

De gemeente heeft de onderzoeken en de duidingsrapportage gepubliceerd op haar website. In aanvulling op de stukken van de gemeente maakte de IBD een factsheet met daarin de lessen uit de hack bij gemeente Hof van Twente.

Download hier de factsheet Lessen uit de hack bij gemeente Hof van Twente.