Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Data-initiatieven in kaart gebracht

25/05/2021

 

Wat doen Nederlandse overheidsorganisaties met data en datagedreven werken? De digitale overzichtskaart met data-initiatieven van het Leer- en Expertisepunt Datagedreven werken (LED) brengt dat in beeld. De kaart biedt een overzicht van bijna 100 data-initiatieven, zoals datalabs en communities, en is gemaakt om kennisuitwisseling tussen overheden te bevorderen.

Van elkaar leren

Overheden hebben vaak met dezelfde vraagstukken te maken als het gaat om datagedreven werken. Denk aan de aanpassing van ict-systemen en werkprocessen, privacywetgeving en soms nieuwe functies en rollen voor medewerkers. Overheden kunnen dus van elkaar leren. Met de kaart zie je welke initiatieven waar plaatsvinden.

Initiatief toevoegen? Mail het LED

Het LED maakte deze inventarisatie op basis van bestaande rapporten, online onderzoek en een online uitvraag. Heb je vragen of wil je een initiatief toevoegen? Mail dan naar LED.communicatie@minbzk.nl.