Interview: de impact van een hack in de gemeente

03-06-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief en VNG door Renk Ruijter

'Ons gemeentehuis staat er nog, maar binnen is er een bom afgegaan', zegt Dennis Lacroix gemeentesecretaris van de gemeente Hof van Twente over de hack die plaats vond in december. In een interview met de VNG geeft hij en zijn collega Esther Apperloo een inkijk in de gevolgen van de hack

'Ontkenning, boosheid, 'ik ben 30 jaar werk kwijt', hoorde ik iemand zeggen.' De emoties liepen hoog op bij de gemeente. Lacroix vertelt wat de hack betekende voor het werk en de medewerkers van Hof van Twente. En ook wat de de inwoners en ondernemers merkten van de hack, hoe dit had kunnen gebeuren en hoe ze gaan voorkomen dat dit nog eens gebeurt. CISO Esther Apperloo blikt ook terug op het incident en geeft CISO’s van andere gemeenten waardevolle tips naar aanleiding van haar eigen ervaringen.

Interviews

Meer informatie

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig