Beheer webportfolio met een dashboard

02-09-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

Voldoet website A aan de eisen van digitale toegankelijkheid? Wanneer verloopt het beveiligingscertificaat van website B? Is website C al bereikbaar via IPv6? Hoe gaat site D om met persoonsgegevens? Bekende vragen in organisaties die verantwoordelijk zijn voor meerdere websites.

Dashboard

Om organisaties te helpen bij het beheer van hun webportfolio ontwikkelden 2 studenten Data Driven Business van de Hogeschool Utrecht een ‘proof of concept’ voor een dashboard (Product Data Management-systeem (PDM-systeem)) voor RVO.

Meer dan 20 richtlijnen voor websites rijksoverheid

In dit dashboard kunnen alle websites worden opgenomen die een organisatie beheert. Met daaraan gekoppeld bijvoorbeeld de meer dan 20 richtlijnen waaraan websites van de rijksoverheid moeten voldoen. Wil je meer weten? Lees dan het afstudeeronderzoek ‘Procesbeschrijving Dashboarding van het webportfolio’ van Wouter van Eden.  Het gaat om een publieksversie van het onderzoek. Daarom zijn enkele bijlagen vanwege vertrouwelijkheid weggelaten. Wil je nog meer weten? Binnenkort lees je hier meer over wat er nu in de praktijk gebeurt met het onderzoek.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig