Ontdek de Toolkit business analyse voor overheidsorganisaties

14-10-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

Hoe ga je aan de slag met een verandering in je organisatie? Hoe breng je de stappen van begin tot eind in beeld? En wat is het effect van zo’n verandering? De Toolkit business analyse voor overheidsorganisaties helpt je op weg. Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) en ICTU ontwikkelden deze toolkit, specifiek voor overheidsorganisaties.

Van strategie naar praktijk

De toolkit bevat downloads met verschillende methodieken. Het is een integrale aanpak in het analyseren, ontwerpen, plannen, realiseren en implementeren van de verandering. Bijvoorbeeld bij het doorvoeren van nieuwe wet- en regelgeving of een nieuw ICT-systeem. Zo koppel je met een business analyse het strategische niveau aan de praktijk en doorloop je een aantal fases:

  • Verkenning
  • Voorbereiding
  • Realisatie
  • Implementatie

Downloads

Per fase vind je in de toolkit downloads met methodieken en handvatten om het proces in beeld te brengen. Deze onderdelen zijn ook los van de fases toe te passen en blijven in ontwikkeling. Ontdek de toolkit op het e-learningplatform van RADIO. En heb je aanvullingen? Op het platform vind je ook een vragenlijst om suggesties door te geven.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig