Handleiding om je stad te laten hacken

25-11-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De gemeente Den Haag laat zich jaarlijks hacken en kan dat iedereen aanbevelen. Daarom deelt zij haar ervaringen daarmee in een e-Guide ‘Zo hack je een stad(externe verwijzing)‘ (en ook land, bedrijf, organisatie etc.).

Ervaringen delen

Tijdens Hâck The Hague daagt de stad ethische hackers uit. Zij testen de systemen van de gemeente en die van haar leveranciers op digitale veiligheid. Nu de gemeente steeds vaker vragen krijgt van andere gemeenten én het bedrijfsleven, deelt Den Haag de ervaringen met alle Chief Information Security Officers, ICT- en securitymanagers en beleidsmakers. Zodat zij niet alleen zelf een hackevenement kunnen organiseren, maar ook kunnen zien wat er daarna nodig is. Want uiteindelijk gaat het erom kwetsbaarheden in websites en systemen te prioriteren, op te volgen en uiteindelijk op te lossen.

Red-teaming

Je organisatie laten hacken kan op verschillende manieren. Red teaming heet dat. De ‘overheidsbrede cyberwebinars en oefening’ maakte een handleiding voor Red Teaming in de praktijk.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig