Naar een Waardenvolle Informatiesamenleving Digitale Agenda Gemeenten 2024

29-06-2022 • Geplaatst in Nieuwsbrief en VNG door Renk Ruijter • 0 Reactie

Onze samenleving is digitaal in transitie. Die transitie biedt nieuwe mogelijkheden en enorme kansen voor onze welvaart en ons maatschappelijk welzijn. Denk aan het efficiënt en effectief inrichten van processen of het verlagen van drempels om met elkaar in contact te komen. Digitalisering roept ook nieuwe vragen op rond digitale ontwrichting (WRR – Voorbereiden op digitale ontwrichting, 2019) of hoe we (digitale) grondrechten borgen in de informatiesamenleving (Rathenau Instituut – Mensenrechten in het robottijdperk, 2017). De lokale overheid staat dichtbij haar inwoners en middenin de samenleving. Gemeenten kiezen ervoor de informatie[1]samenleving te omarmen en niet aan de zijlijn te staan. Vanuit dat perspectief pakken zij de kansen die digitalisering biedt en werken aan de mogelijke keerzijden ervan.

Voor meer informatie digitale_agenda_gemeenten-2024_vng.pdf

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig