Bechtle organiseert event met focus op duurzaamheid

27-10-2022 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Bechtle – een van de grootste IT-partners in Nederland en Europa – organiseert regelmatig hybride events voor IT-managers, -medewerkers en iedereen die IT interessant vindt. Waar meestal de focus ligt op IT-trends en -oplossingen, gooit Bechtle het met haar volgende event ‘Bechtle NEXT – Together we care’ over een andere boeg. Het evenement staat dit keer namelijk in het teken van duurzaam ondernemen én de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN. Iedere organisatie moet hiermee aan de slag. Bechtle wil met dit event de dialoog aangaan met organisaties en inspireren om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Bechtle staat voor veel organisaties bekend als vertrouwde IT-partner op het gebied van hard- en software. Het Duitse bedrijf, met vestigingen in Eindhoven en Breukelen, wil meer doen voor klanten dan alleen IT-oplossingen en -services leveren. Ze zijn de laatste jaren hard aan het werk geweest om ook op maatschappelijk vlak de meest geschikte partner te worden. Het IT-bedrijf heeft grote ambities als het gaat om duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bechtle heeft haar duurzaamheidsdoelstellingen onlangs vastgelegd in de Duurzaamheidsstrategie 2030. Bechtle Nederland is de laatste jaren erg actief bezig geweest met het thema duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het IT-bedrijf wil nu ook klanten en partners inspireren om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

 

Maatschappelijke rol

Een van de acties die Bechtle daarom onderneemt, is het organiseren van een event dat in het teken staat van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Bechtle’s Duurzaamheidsstrategie 2030 is hier voor een groot deel ook op gebaseerd. ‘Bechtle NEXT – Together we care’ vindt plaats op 22 november en is een hybride event. Dat betekent dat deelnemers het event fysiek op locatie in Eindhoven kunnen bijwonen, maar ook online. Deze editie is anders dan anders, want normaal staan de Bechtle NEXT events in het teken van IT-trends en -oplossingen - nu dus in het teken van ‘duurzaamheid’.

Het IT-bedrijf vindt het belangrijk om vanuit haar maatschappelijke rol op het thema duurzaamheid te focussen. Daarom is Bechtle NEXT uniek: de meeste IT-partners hebben het vaak alleen over eigen IT-oplossingen en -services tijdens events. Bechtle AG heeft een eigen Sustainability team. Bechtle Nederland heeft sinds begin dit jaar een Manager Partnerships & Communities in dienst, die elke dag bezig is om invulling te geven aan onze rol als maatschappelijke partner.

Experts delen kennis en ervaring

De SDG’s zijn een belangrijk onderdeel van het ‘Bechtle NEXT – Together we care’ en zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. Het Sustainable Development Solutions Network van de Verenigde Naties heeft een gids ontwikkeld die overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers op weg moet helpen. Bechtle NEXT is interessant voor alle organisaties om ze op weg te helpen en om te inspireren.

De zeventien doelen zijn al redelijk bekend in Nederland en worden door veel burgers en organisaties al opgepakt – maar zeker niet door iedereen. Dat was de aanleiding voor dit evenement. Bechtle NEXT vindt plaats in de vorm van een talkshow, met als host niemand minder dan Tom Jessen. Tom is een van de meest geliefde online dagvoorzitters van Nederland en inmiddels al een bekend gezicht voor Bechtle klanten.

Wat mag je inhoudelijk verwachten?

Verschillende SDG experts komen langs in de studio en delen hun kennis en ervaring. Sprekers zijn onder andere Rynko van Diepen van Avans Hogeschool en Johan Rodenhuis van ICT Werkomgeving Rijk (IWR). Zij vertellen over hoe zij succesvol bijdragen aan een duurzamere wereld. Deelnemers krijgen tijdens het event een antwoord op vragen zoals:

  • Waarom zou je als organisatie aan de slag moeten gaan met de SDG’s?
  • Wat wordt er verwacht van het bedrijfsleven?
  • Hoe zorg je ervoor dat de SDG’s integraal onderdeel worden van jouw organisatie?
  • Welke stappen hebben andere vergelijkbare organisaties genomen als het gaat om de implementatie van de SDG’s?

Schrijf jezelf en je collega’s nu in!

Dit event is interessant voor IT-medewerkers en -inkopers, iedereen die te maken heeft met duurzaamheid en de SDG’s binnen zijn of haar organisatie of interesse heeft in het onderwerp. Je kunt jezelf en collega’s die dit event ook niet mogen missen inschrijven via deze link.

Praktisch

  • Datum: 22 november 2022
  • Tijd: 14:00-15:00 uur
  • Host: Tom Jessen
  • Locatie: Bechtle Eindhoven OF digitaal*

*Dit kun je aangeven bij inschrijving

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig