Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik hier

Nieuwsbrief 2020, nr. 2

Bijgaand treft u de VIAG nieuwsbrief jaargang 2020 aan.

Door op de "kopregel" van ieder nieuwsitem te klikken wordt automatisch het gehele artikel in beeld gebracht

veel leesplezier!!

05 februri 2020 - VIAG nieuwsbrief jaargang 2020, nr. 2

 

Uitnodiging VIAG – IMG transitiedag (voorgenomen fusie)

            

Beste bestuursleden, deelnemers en belangstellenden,

Er komt weer vaart in de fusie van IMG en VIAG. Wij nodigen jullie graag uit voor een Transitiedag, op 6 maart 2020.

 

De locatie is “de Grote Werf” Oudegracht 201 3511 NG, Utrecht

 

Zet je deze datum vast in je agenda? Het programma volgt,...

Congres 2020

Van zaterdag 31 oktober tot woensdag 4 november vindt het Internationale LOLA congres plaats. Nederland is dit jaar gastheer. Het LOLA congres is gekoppeld aan ons nationale congres. Op maandag 2 en dinsdag 3 november 2020 is het nationale congres, daarvoor nodigen wij jullie van harte uit!

Reserveer je maandag 2 en dinsdag 3 november alvast?

Binnenkort zullen we in de nieuwsbrief en op onze ...

Uitnodiging lid te worden van vakgroep Portfoliomanagement

Geachte belangstellende,

We nodigen je uit lid te worden van de vakgroep Portfoliomanagement, een initiatief van de verenigingen voor informatieprofessionals IMG en VIAG, in nauwe samenwerking met VNG Realisatie.

Vakgroep

Met de vakgroep willen we de vakkennis delen van professionals die in hun gemeente een verantwoordelijkheid hebben voor portfoliomanagement. Met name het portfolio voor...

Gebruikersonderzoek basisregistraties

Om een beter beeld te krijgen van de tevredenheid van verschillende (potentiële) gebruikers van basisregistraties laat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een gebruikersonderzoek uitvoeren. Ook gemeenten zijn belangrijke gebruikers van verschillende basisregistraties. De oproep is dan ook om even de tijd te nemen om de vragenlijst in te vullen.

Gebruikt u voor uw...

Data en AI bij overheden: 5 toptrends

2019 was een doorbraakjaar voor data en Artificiële Intelligentie (AI) bij de overheid. Over de hele wereld experimenteren publieke organisaties met deze nieuwe technologieën. Maar met nieuwe tools komen er ook nieuwe vragen. Hoe beschermen we bijvoorbeeld privacy en rechten? Betty Feenstra (afdelingshoofd bij CIO Rijk, ministerie van BZK) schreef het artikel ‘AI and data in...

‘Zicht op ondermijning’ moet informatiepositie gemeenten verbeteren

Op18 december 2019 is het dashboard ‘Zicht op Ondermijning’  gelanceerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het dashboard geeft gemeenten inzicht in patronen op het gebied van vastgoed en drugs in hun wijken. Het is een resultaat van de City Deal ‘Zicht op Ondermijning’.

Betere preventie

...

5-daagse Opleiding Gegevensmanagement

Dat AVG niet langer alleen Aardappels, Vlees en Groenten betekent wist je natuurlijk al. Maar weet je ook wat de betekenis van de Omgevingswet, Block Chain, of Samen Organiseren/de Digitale Agenda is voor jouw organisatie? Welke gereedschappen er zijn om Gegevensmanagement goed te organiseren in jouw gemeente? En hoe je User Stories kunt gebruiken in je gesprek met interne...

BZK lanceert Innovatiebudget Digitale Overheid 2020

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zoekt overheden met innovatieve ideeën om de digitale dienstverlening te verbeteren én overheden met vraagstukken op dat gebied. Van 7 januari tot uiterlijk 9 februari 2020 kunt u uw voorstellen en vraagstukken indienen voor het Innovatiebudget 2020.

Innovatiemogelijkheden

Bij de presentatie van de Agenda Digitale...

Leernetwerk ‘Samenwerken en de Omgevingswet’

 

De komst van de Omgevingswet vraagt om op een integrale manier te kijken naar de opgaven. Dit vraagt van medewerkers een andere manier van werken en samenwerken op verschillende niveaus:

  • Samenwerken binnen de gemeente
  • Samenwerken met bewoners & bedrijven
  • Samenwerken in de regio

Wat verandert er met de komst van de Omgevingswet? En wat betekent dit voor de gemeente en voor jou als...

Whitepaper: Doorgifte persoonsgegevens buiten EU

Tegenwoordig zijn we door het internet over de hele wereld met elkaar verbonden. Niet gek dat we daarom (bijvoorbeeld) gebruik maken van diensten welke afkomstig zijn uit andere landen. Vaak worden daarbij ook persoonsgegevens gedeeld. Echter, de bescherming van persoonsgegevens is niet in alle landen hetzelfde geregeld. 

Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)...

7 lessen voor het beheerst renoveren van ICT-systemen

De Domtoren in Utrecht is bijna 700 jaar oud. Op dit moment staat hij in de steigers, wegens groot onderhoud. Vooral het voegwerk, het ijzerwerk en de natuurstenen zijn toe aan een grote beurt. Daarnaast wordt 'De Lantaarn' (het hoogste en oudste gedeelte van de toren) grootschalig onderhouden. Vorige maand las ik een leuk artikel over deze ‘restauratie op niveau’ in National...

Digitale transformatie enquête

Digitale transformatie staat hoog in het vaandel bij gemeenten. Echter is er weinig informatie over de breedte en de impact van digitale transformatie en op welke wijze de transformatie vorm gegeven wordt.

De TU Delft voert in samenwerking met Politecnico di Milano (Italië) een internationaal onderzoek uit om te begrijpen hoe nieuwe digitale technologieën de organisatie van...

Evenementen

 
06-03-2020 Uitnodiging VIAG - IMG Transitiedag
19-03-2020 Uitnodiging WerQatelier 19 maart: Succesvol veranderen? Het belang van de menskant bij projecten
VIAG Secretariaat - Schie 88d - 3111 PN SCHIEDAM — tel: 010-4266350 — email: info@viag.nlwww.viag.nl